Kush All Day

PRODUKTE
BRANDS

Διαβάσαμε πριν από λίγα χρόνια στο youmaysayiamadreamer όταν οι έρευνες μίας ευρύτατης δια-πανεπιστημιακής ομάδας αποκάλυψε ένα νέο συστατικό της κάνναβης ( που έχει πάνω από 400 συστατικά ) το οποίο μπορεί να αλλάξει άρδην τις δυνατότητες θεραπευτικής αξιοποίησης του φυτού.

Οι Ιταλοί ερευνητές επισημοποίησαν την ανακάλυψη των συστατικών του φυτού που ακούνε στο όνομα THCP (tetrahydrocannabiphorol) και CBDP (cannabidiphorol).

Το THCP μάθαμε οτι αλληλοεπιδρά ιδιαίτερα με τους υποδοχείς κανναβινοειδών CB1 και CB2 του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού κ οτι ίσως το THCP  να ευθύνεται για την ποικιλία των διαφορετικών επιδράσεων διαφορετικών ποικιλιών του φυτού σε μια σειρά ασθενειών.

Μετά τη συντριπτική εμπορική επιτυχία του Δ8 THC, η βιομηχανία κάνναβης βρήκε μια ποικιλία κανναβινοειδών που προέρχονται από κλωστική κάνναβη ικανά να ανταγωνιστούν το Δ9 THC. Αυτά τα κανναβινοειδή—Δ8, Δ10 THC και HHC—είναι όλα δημοφιλή στην αγορά κάνναβης και το THCP είναι ίσως έτοιμο για να συμμετάσχει.

Τί είναι το THCP?

Το THCP είναι ένα οργανικό κανναβινοειδές (ή φυτοκανναβινοειδές) πολύ παρόμοιο με το Δ9 THC, το οποίο είναι το πιο άφθονο κανναβινοειδές στα περισσότερα στελέχη μαριχουάνας. Αν και εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ένα συγκεκριμένο στέλεχος μαριχουάνας, το THCP μπορεί επίσης να παρασκευαστεί σε εργαστήριο με χημικό χειρισμό της CBD που εξάγεται από νόμιμα φυτά κάνναβης.

Στην πραγματικότητα, για να παραχθεί αρκετό THCP ώστε να έχει οποιαδήποτε πραγματική εμπορική αξία, πρέπει να παρασκευαστεί σε εργαστήριο, επειδή απλώς δεν υπάρχει αρκετό από αυτό στο πραγματικό άνθος κάνναβης για να το εκχυλίσετε οικονομικά.

Η μοριακή δομή του THCP είναι σημαντικά διαφορετική από του Δ9. Έχει μια μακρύτερη πλευρική αλυσίδα αλκυλίου (η «ουρά» των ατόμων που εκτείνεται έξω από το κάτω μέρος του μεγαλύτερου τμήματος του μορίου). Η υπερμεγέθης πλευρική αλυσίδα – επτά άτομα άνθρακα έναντι πέντε στο Δ9 – επιτρέπει στο THCP να συνδέεται πιο εύκολα με τους ανθρώπινους υποδοχείς κανναβινοειδών CB1 και CB2, πράγμα που σημαίνει ότι τα αποτελέσματά του είναι πιθανό να είναι πιο ισχυρά στον εγκέφαλο και στο σώμα.

Οι Ιταλοί ερευνητές που ανακάλυψαν το οργανικό THCP βρήκαν σε πειράματα σε καλλιεργημένα ανθρώπινα κύτταρα ότι το THCP δεσμεύεται 33 φορές πιο αποτελεσματικά με τον υποδοχέα CB1 από το Δ9THC—πιθανώς λόγω της εκτεταμένης πλευρικής αλυσίδας επτά ατόμων. Ο υποδοχέας CB1 είναι ο πιο σημαντικός υποδοχέας κανναβινοειδών για τη δημιουργία ψυχοδραστικών επιδράσεων, αλλά το THCP συνδέεται επίσης πιο εύκολα με τον υποδοχέα CB2.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το THCP θα σας κάνει 33 φορές πιο high από το παραδοσιακό Δ9THC. Υπάρχει πιθανώς ένα όριο στην ικανότητα οποιουδήποτε κανναβινοειδούς να διεγείρει τους υποδοχείς ενδοκανναβινοειδών και κάθε άτομο ούτως ή άλλως αντιδρά διαφορετικά σε κάθε κανναβινοειδές. Ωστόσο, ενώ κάποια από τη 33 φορές μεγαλύτερη συγγένεια δέσμευσης του THCP μπορεί να σπαταληθεί σε ήδη υπερφορτωμένους υποδοχείς κανναβινοειδών, εξακολουθεί να φαίνεται πιθανό ότι το THCP θα είναι πιο ισχυρό από το Δ9 THC για πολλούς ανθρώπους. Ήδη υπάρχουν αναφορές από καταναλωτές για επίδραση με διάρκεια high 24 – 48 ώρες!

Φυσικά, η ισχυρή δεσμευτική συγγένεια του THCP θα μπορούσε επίσης να μεγεθύνει τις τυπικές ανεπιθύμητες παρενέργειες της THC—όπως ξηροστομία και ξηρά μάτια ή άγχος και παράνοια. Θα μπορούσε ακόμη και να δημιουργήσει νέους κινδύνους για τους χρήστες.

Το THCP είναι πολύ νέο. Δεν έχει υπάρξει καμία ολοκληρωμένη έρευνα (ή πολλές παρατηρήσεις στον πραγματικό κόσμο) που να περιγράφει την εμπειρία χρήσης του THCP ως αυτόνομου κανναβινοειδούς. Πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν χρησιμοποιήσει από μόνο του, καθώς σχεδόν όλα τα τρέχοντα εμπορικά προϊόντα που περιέχουν THCP είναι μείγματα πολλαπλών κανναβινοειδών.

Τέλος παρόλο που τα προϊόντα με THCP περιέχουν λιγότερο από 0.2% THC δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν θα κυκλοφορήσουν στην χώρα μας.

2 Responses

Schreibe einen Kommentar

Die Website richtet sich an Besucher

über 18 Jahre alt

Die Website speichert Cookies für die Magerkeitsperiode

-10%

für Ihren ersten Kauf

COUPON CODE:

willkommen10

*Benutzen Sie den Code an der Kasse

0
    0
    Ihr Warenkorb
    Ihr Warenkorb ist leerZurück zum Shop